נתחיל מהסוף: דור המילניום (הלא הוא דור Y) ודור ה-Z נקראים כיום ה'דור הפעיל' (למרות שהרבה חושבים שלהיפך) והם מייצגים כ-80% מכלל המתאמנים במועדוני הכושר והסטודיו!
לכל דור, יש את התקופות שמגדירות אותו, מגדירות את המוזיקה האיקונית ומגדירות את הזיכרונות המתמשכים שעוזרים להגדיר את התרבות של אותה תקופה.
הטרנדים משנות ה-50 עד היום
כשהכושר התקדם אל המיינסטרים, לדורות הקודמים אפילו היו אימונים שעזרו להגדיר את העידן שלהם - ההולה הופס הגדיר את שנות ה-50, שנות ה-60 עם חגורות ההרזיה הרוטטות ותחילת תרבות מועדוני הכושר בארצות הברית, שנות ה-70 טרנד אימוני הג'אז (JAZECRCISE), שנות ה-80 שייכות לאימוני האירובי עם ג'יין פונדה וגלעד ינקלביץ' ובשנות ה-90 הכרנו את הקיקבוקס, המדרגה ואת ג'וני ג'י והספינינג.
שנות ה-2000 כללו את כניסת הסטריט דאנס /היפ הופ והזומבה אל תוך עולם הכושר ואי שם סביב שנת 2010 ועד היום עלתה הפופולאריות לכל תחום האימון הפונקציונאלי, אימוני משקל הגוף והקרוספיט.
ב-5 השנים האחרונות התחזקו היוגה והפילאטיס וניגע בהם בהמשך.
אז מה צופן העתיד לקהל המרכזי של היום?
המילניאלס הלא הם דור ה-Y (ילידי שנות השמונים עד אמצע שנות התשעים) ודור ה-Z (ילידי אמצע שנות ה-90 עד שנת 2012 לערך) הם כבר הרוב המכריע בשוק הכושר, המייצגים 80% מכלל המתאמנים במועדוני הכושר והסטודיו ובהחלט אי אפשר להתעלם מהם.
אלו חלק מהממצאים הבולטים מסקר כושר צרכנים גלובלי שנערך על ידי les mills שחושף ששינוי הדורות בשוק הכושר מתרחש הרבה יותר מהר ממה שרוב האנשים מבינים.
מה אפשר ללמוד מדור Y ו-Z? ומה עסקי הכושר יכולים ללמוד על קהל זה כדי להצליח?
1. דור Y ו-Z: תנו להם בטכנולוגיה
הדור הצעיר, דור Y ו-Z המכונה 'הדור הפעיל' מצפה שהטכנולוגיה תהיה חלק סטנדרטי מחוויית האימון שלהם. דור זה מעדיף אוטומציות כחלק מהשירותים שלהם במועדונים (אפשרות לעשות את רוב הדברים בעצמם) מה שמאפשר לשחרר בעסק את הצוות ממשימות שגרתיות, מאפשר שירות מותאם יותר ובכך משפר את החוויה החברתית (דור זה מייחס לה חשיבות רבה).
2. אינדיבידואליות וביטוי עצמי: דור Z
דור Z מעריך אינדיבידואליות וביטוי עצמי, ומשתמשים הרבה במדיה חברתית כדי להציג את אישיותם ותחומי העניין הייחודיים שלהם.
בשנים האחרונות עולם מועדוני הבוטיק והסטודיו'ס בצמיחה מטאורית בדיוק מהסיבה הזאת.
דור ה-Y וה-Z (גילאי 17 עד 43) של היום מייחסים ערך משמעותי להיבטים אישיים ולחוויות פרסונליות. דורות אלו אוהבים קונספטים ייחודיים.
מסיבה זו ניתן לראות כיום אחוז גדול של קהלים צעירים שלוקחים חלק במועדוני בוטיק וסטודיוס' שהעלויות החודשיות בהם גבוהות משמעותית ממחיר מנוי ממוצע במועדוני כושר בשוק.
3. דור Y ו-Z ביחד: אלו 8 האימונים הקבוצתיים המועדפים
אימוני כוח - 50%
משקל גוף - תנועתיות / מוביליטי / מתיחות - 35%
יוגה - 33%
אגרוף - 31%
אימון פונקציונאלי - 29%
אירובי 28%
אומנויות לחימה 24%
ריקוד 23%
4. דור Z: אוהבים בעיקר אימוני כוח, משקל גוף, פילאטיס ויוגה
71% מהמתאמנים בדור Z מעדיפים אימוני כוח / משקל גוף.
63% מעדיפים פילאטיס.
57% אוהבים לעשות יוגה.
5. דור Z: אוהבים אינטרקציה חברתית
81% מדור Z המשתתפים באימוני כושר קבוצתיים מעריכים אינטראקציה חברתית כחלק מחוויית האימון (גבוה יותר מדור Y).
6. דור Y ו-Z מתאמנים יותר מדורות קודמים
אחד הממצאים הבולטים בנוגע לדור ה-Y וה-Z היה שהאוכלוסיה הכללית מתאמנת בממוצע 1.9 פעמים בשבוע, לעומת זאת ילידי דור Z הם הפעילים ביותר, כאשר 87% מהם מתאמנים 3 פעמים או יותר בשבוע, כאשר דור Y משתרך מעט מאחוריהם.
זה משקף את אחד המאפיינים הבולטים של הדורות הללו המכונים ביחד 'הדור הפעיל' בשל החיבור שלהם לכושר - ועל התפיסה השונה לחלוטין בה הם רואים בפעילות גופנית חוויה חברתית ולא עונש.
7. דור Y ו-Z אוהבים איזון בין עבודה לחיים
בניגוד לדורות הקודמים, דור Y ו-Z מעריכים את האיזון בין העבודה לחיים האישיים ולעתים קרובות נותנים עדיפות לחיי הלייף סטייל ואורח החיים שלהם אל מול סידורי העבודה שלהם.
8. דור Z: דור טכנולוגי שמכור לטלפון
דור ה-Z מכור לטלפונים שלהם, 40% מבני הנוער משתמשים ב-TikTok כמנוע החיפוש העיקרי שלהם ולא בגוגל. בזמן שיש לא מעט בעיות מנטאליות ונפשיות, בצד החיובי, האינטראקציות המקוונות הללו יכולות להפוך לקרש קפיצה לכל עסק בתחום הכושר.
הנה כמה נתונים שכדאי לדעת:
59% משתמשים באפליקציית כושר בחינם או באופציה מקוונת כדי לתמוך באימונים שלהם.
35% התחילו ללכת לאימון כושר שאליו נחשפו לראשונה דרך הרשת.
44% משתמשים באפליקציות כושר בתשלום מחוץ לחדר הכושר.
51% משתמשים באפליקציות כושר בתשלום בחדר הכושר.
9. דור Y ו-Z יאהבו לעשות את השיווק עבור העסק שלכם
תעשו את המקום שלכם אופנתי, סקסי, מזמין ועם עיצוב לא פחות מ-WOW והם יעשו סלפי, יתייגו אתכם ויעלו לרשתות. אני רואה את זה יחד עם כל העסקים שהקמתי בשנים האחרונות. מקומות בעיצוב ייחודי ויפה גורמים למתאמנים לרצות יותר להצטלם ולשתף.
יצירת חלל פוטוגני היא דרך מצוינת לגרום להם לספר את הסיפור של המותג שלכם, לשתף את החוויות שלהם אצלכם ולהוביל להזדמנויות מכירה ללקוחות חדשים דרך הרשתות החברתיות.
10. דור Z: הסיבות בגללן רוצים להתחיל להתאמן
לרדת במשקל / להגדיל מסת שריר / עיצוב הגוף 54%
להיראות טוב יותר / לשפר את המראה 50%
להיות חזקים יותר 37%
ליהנות 27%
להרגיש מועצמים יותר 26%
שיווק לדור ה-Y וה-Z
1. נוכחות דיגיטלית - צרו נוכחות דיגיטלית חזקה בכל הפלטפורמות ואתר ידידותי מותאם מובייל.
2. התאמה אישית - הקהל הזה אוהב לעקוב אחר קצב ההתקדמות שלהם. מצאו את הדרך שהעסק שלכם יכול לעשות את זה עבורם.
3. שילוב טכנולוגיה - לשיפור חווית הכושר, נוחות ונגישות לביצוע כל פעולה הקשורה באימונים שלהם.
4. בניית קהילה - צרו תחושת שייכות וקהילה. צרו פעילויות ואירועים חברתיים כדי להעצים את תחושת הקהילה.
5. אחריות חברתית - דור ה-Y וה-Z מעריכים עסקי כושר שמפגינים אחריות חברתית (לא פוליטית), עם אירועי התרמה, פעילויות ירוקות / קיימות וכאלה שמתאימות לערכים שלהם.
בשורה התחתונה
הדור הזה מאוד מעריך חוויות מיוחדות ונראות ולכן התאמה אישית של הפעילות בשילוב פוטוגניות של החלל יחד עם חוויית אימון היא בחשיבות עליונה שעוזרת לשמור איתם על מעורבות ונאמנות. הם גם חובבי טכנולוגיה גדולים, כך שהטמעת טכנולוגיה המאפשרת מעקב אחר ההתקדמות שלהם תעזור בהחלט בעבודה ובשיווק מולם.
יש לכם שאלה? צריכים עזרה עם העסק שלכם?
לקבוצת ווטסאפ סגורה לעסקים בתחום הכושר והספורט
Comments