עסק עייף זה בדרך כלל עסק שקיים מספר שנים, עסק ששמע את כל הגחמות והתלונות האפשריות מצד לקוחות וכבר אין לו סבלנות לכלום. עסק עייף בדרך כלל מתחיל מבעל עסק שבעצמו עייף, ובהתאמה גם מעביר זאת הלאה אל העובדים שהופכים להיות גם...עייפים...ומשם גם ללקוחות.
עסק עייף זה נהלים רופפים. עסק עייף זה לקוחות עייפים. עסק עייף בתחום הכושר לא יכול להמשיך להתקיים ללא שינוי מיידי.
קצת יותר מחודש פנתה אליי דרך האינסטגרם בעלת עסק בתחום הכושר בנוגע לליווי עסקי. רק משיחת הטלפון שארכה 14 דקות על השעון כל עסק קיים בתחום הכושר יכול ללמוד ולקחת דבר או שניים חשובים לעסק האישי.
בשלב ראשון שאלתי אותה מספר שאלות קצרות דרך תיבת ההודעות באינסטגרם כדי להכיר קצת יותר. משם לקחנו את זה לשיחת טלפון להיכרות נוספת לקראת תהליך של ליווי. בשיחת הטלפון היא סיפרה לי שהעסק שלה (סטודיו לאימוני כושר) קיים כבר 7 שנים אבל מרגישה שהוא חורק ועייף (ככה היא מרגישה). היא לא ידעה לשים את האצבע על מה בדיוק.
אז שאלתי אותה קודם 2 שאלות:
1. האם את - עצמך מרגישה עייפה?
2. מה זה מבחינתך עסק עייף וחורק?
על שאלה מספר 1 היא השיבה מיד בלי להסס: ״כן, אני מותשת מאוד״.
על שאלה מספר 2 היא השיבה:
״העסק עומד במקום כבר הרבה זמן בלי צמיחה, ואני בעיקר מגלגלת כסף״.
זו הייתה תשובה מדוייקת להפליא להגדרה של עסק עייף. זהו עסק שעומד במקום ולא צומח.
אחרי 2 השאלות הללו שאלתי אותה עוד מספר שאלות טכניות על מצב העסק כדי להבין את התמונה המלאה. כשקיבלתי את התמונה הגדולה, אמרתי לה שהקונספט שלה נחמד אבל השוק השתנה, ואצלה ב-7 השנים האחרונות נאדה. הכל אותו דבר כבר 7 שנים רצופות. אין שינוי. אין ריגוש. לא עבורה ולא עבור הלקוחות.
אני חייב לציין כי לאחר שנתיים של קורונה נתקלתי בהרבה מאוד עסקים עייפים, וזה היה לגמרי טבעי. שנתיים של סגרים, ביטולים, הקפאות, הפסדים, פתיחות, סגירות, מסכות, צמצום מספר המשתתפים בחלל, הפסד כספים ועוד...כל אלו ועוד פשוט גרמו לבעלי עסקים להיות עייפים.
חלק התעלו מעל כל אלו ושמו את הכל מאחור, וחלק סוחבים את העייפות על גבם בין אם קשורה לקורונה אם בין אם לא.
אז מה עושים כשאנחנו מרגישים 'שהעסק עייף'?
משנים!
הנה 3 טיפים חשובים שאני מיישם בכל פעם כשיש
צורך להעיר עסק שוב מחדש
1. תרגשו את עצמכם ואת הלקוחות שלכם
בעולם של היום אי אפשר להישאר אותו דבר כל כך הרבה זמן. חייבים לזוז עם השוק, לשנות, לרגש, לחדש ובעיקר לרגש את עצמנו - בעלי העסקים. זה הזמן להכניס שיטה חדשה, מודל עבודה חדש, אביזרים חדשים, אימונים מיוחדים או ליצור תכניות חדשות. נסו למצוא משהו שירגש אתכם. משהו שאתם כבר שנים מתים להכניס לעסק אבל אף פעם לא עשיתם את הצעד. משהו שרציתם לשנות אבל לא היה לכם האומץ. בא לכם לעצב מחדש את כל המקום? לכו על זה! בא לכם לשנות את כל המכשירים? תעשו את זה! אם אתם חושבים שהעסק שלכם עייף - אין זמן טוב יותר מריענון מספר 1 עכשיו!
2. תייצרו קונספט חדש
נסו לבנות קונספט חדש לעסק. בניית קונספט חדש בעסק מצריכה חשיבה רבה אבל זה תמיד שווה את המאמץ. במהלך תקופת הקורונה נפגשתי עם מנהל קאנטרי קלאב גדול (5000 מנויים) שהרגיש שהמקום חייב שינוי ולהכין את המקום לקראת הפתיחה (לאחר הסגר הארוך השני). בתפיסה שלי המקום שלו לא יכול היה יותר להיקרא 'קאנטרי'. בעיני זו תפיסה של שנות ה-80 שכוללת חוגים, הפעלות וריקודי בריכה בימי הקיץ. אותו מנהל אמיץ החליט שהוא רץ עם העולם החדש ועם הראש שלי לאחר שהיה בהרצאה שלי שדיברה על הטרנספורמציה שעולם הכושר עובר במיוחד לאחר השפעת הקורונה.
אז ישבנו, חשבנו ויצקנו מודל חדש של WELLNESS CLUB שמכיל בתוכו את כל מה שהגוף והנפש צריכים. זה כבר לא מקום לבוא לנפוש בו בקיץ בבריכה עם הילדים (לא רק) אלא מקום הוליסטי שלם שמשלב את כל פתרונות ה-WELLNESS תחת קורת גג אחת (גופני / מנטאלי / תזונתי / רגשי / רוחני). למעשה, המקום שופץ בנוסף כדי להוסיף לנראות
אבל נשאר SAME SAME BUT DIFFRENT.
שינינו תפיסה ושינינו את חווית הלקוח. היום שנה לאחר השינוי אני יכול להגיד שזה היה אחד המהלכים הכי טובים שהעסק הזה עשה מאז שהוא קם.
חשוב לזכור: הקונספט החדש של העסק חייב לשבת על סל הערכים שלכם, על האני מאמין שלכם ובעיקר על ה-DNA שלכם. אם אתם רק יזמים ולא אנשי מקצוע, אני בטוח שיש משהו שבוער בכם בתחום הספורטיבי שאליו אני ממליץ בחום לקחת את הקונספט. אם אתם אנשי מקצוע בתחום (מאמני כושר) אני מדבר על פיתוח קונספט של מקום. אני מדבר על חוויית לקוח שלמה שמתחילה משלב שיחת הטלפון, דרך הכניסה שלהם אליכם לעסק ועד הרגע בו מסיימים את האימון. מקום עם קונספט ייחודי זה לא רק מקום שבאים אליו כדי להתאמן וללכת הביתה אלא זה מקום שיוצר חוויות אצל לקוחות. מקום עם קונספט. לא סתם עוד מקום.
3. מיתוג מחדש
אני מאוד אוהב לראות מותגים חזקים שעושים ריפרש לעסק שלהם בדמות מיתוג מחדש. אני מאוד אוהב את זה. מיתוג עושה לי את זה, אבל יחד עם זאת אני חושב שלא צריכים להיות מאוהבים בלוגו, בסלוגן או בצבעים שיש לנו עכשיו. בסטודיו הראשון שהיה בבעלותי משנת 2008 עד 2015 שיניתי את הלוגו של העסק 3 פעמים! לא חששתי מזה אף פעם. הרבה עסקים וותיקים שמגיעים אליי בכלל לליווי עסקי פתאום מגלים שהם חייבים לעבור תהליך של זהות מותגית (לוגו / בניית סל ערכים / מציאת חזון / מניפת צבעים / קו מותגי) וכשאנחנו עושים את זה - העסק מקבל תפנית משמעותית.
בכל פעם שאני נמצא עם עסק בתהליך של REBRANDING (מיתוג מחדש) זה מכניס ריגוש חדש והתרגשות מצד צוות המקום וגם מצד הלקוחות. הלקוחות מבינים שדברים טובים מגיעים והמיתוג מחדש פשוט נותן בוסט חדש לעסק. אל תפחדו לרענן את נראות העסק, זה ייתן דחיפה משמעותית לעשייה שלכם.
ברגע שהעסק שלנו מפסיק לרגש אותנו אנחנו פועלים על אוטומט. עייף כזה. כשהעסק עייף הוא חורק. כשהוא חורק הוא לא באמת עומד במקום - הוא הולך אחורה!
אם משהו בעסק שלכם מרגיש שחוק ועייף - תשנו! אל תפחדו משינויים, זה הדרך להחזיר לעצמכם את התשוקה שבגללה פתחתם את העסק מלכתחילה.
יש לכם שאלה? צריכים עזרה עם העסק שלכם?
להצטרפות לקבוצה הסגורה של
לקבוצת ווטסאפ סגורה לשאלות והתייעצויות לעסקים בלבד בתחום הכושר והספורט
Comments