כשזה מגיע לצמיחה של חדר כושר או סטודיו לאימונים, זה הרבה יותר מלידים, שיווק ממומן או עוד מודעה שצריך לעצב. זה הרבה מעבר.
במיוחד ל- 2024: קבלו 5 שלבים לצמיחה של מועדון הכושר או הסטודיו שלכם שלא יעלו יותר מידי כסף (בעיקר תכנון, מחשבה ופעולות) שיכולות לייצר תוצאות נהדרות.
1. שלב ראשון: תכננו את האסטרטגיה העסקית שלכם לשנה הקרובה
זה אחד הטיפים החשובים ביותר אם אתם באמת רוצים להשיג את המטרות העסקיות בשנה הקרובה. בניית אסטרטגיה עסקית לשנה הקרובה היא משימה חשובה לכל עסק, גדול או קטן. האסטרטגיה היא בעצם ה-GPS שמנחה את העסק אל היעד שלו, והיא נועדה לעזור לכם להתמודד עם אתגרי השוק ולנצל את ההזדמנויות הקיימות.
בראש ובראשונה כשאני מתחיל לבנות אסטרטגיה לעסק לשנה הקרובה, אני עושה זום אאווט כדי לעבור ולסקור מלמעלה את המטרות, את החזון והערכים של העסק (שמתווים את הדרך), מנתח את החוזקות והחולשות, את קהל היעד, את המטרות העסקיות, השיווק, המכירה, את קו התוכן ואז מוריד את זה לאסטרטגיות פעולה.
איך בפועל אני הולך להשיג את המטרות הללו.
ברגע שתתחילו בזה תוכלו לזהות הזדמנויות ולבצע את כל ההתאמות הנדרשות באסטרטגיה העסקית שלכם.
אם אתם מרגישים שזה בדיוק מה שאתם צריכים לעשות, לתכנן את האסטרטגיה העסקית לשנה הקרובה מוזמנים לתכנן את 2024 1 על 1 יחד איתי - שלחו לי כאן הודעה ונקבע פגישה.
2. שלב שני: לאמץ את כל המגמות החדשות במדיה החברתית
זה חינם וזה כאן איתנו כבר שנים! עסק בתחום הכושר חייב להשתמש במדיה החברתית את זה כבר כולנו יודעים, והמדיה החברתית כל הזמן משתנה ואת זה חייבים להפנים.
מפרסום 'סטטוסים', עברנו לפרסום של תמונות. מתמונות עברנו לוידאו, מוידאו לרוחב עברנו לוידאו לאורך, מסרטוני תדמית עברנו לסרטונים אותנטיים, מסרטונים ארוכים עברנו לסרטונים קצרים, יצירתיים והומוריסטיים וכך הלאה...המדיה כל הזמן משתנה ואיתה גם אנחנו.
תאמצו את השינוי ראשונים!
עסק בתחום הכושר הוא עסק וויזואלי (להבדיל למשל מעורך דין או יועץ משכנתאות) ומהסיבה הזו גם קל יותר לשווק אותו. את זה אני יודע מהנסיון שלי עם שיווק של מאות עסקים בעשור האחרון ומכאן אני ממליץ בחום לאמץ כל פי'צר חדש, להתנסות במדיות חדשות, אפליקציות חדשות או כל עדכון אחרון שיוצא. בדרך כלל זה שווה יותר חשיפה.
תשתמשו ותעלו תוכן בכל אחת מהפלטפורמות (פייסבוק / אינסטגרם / טיקטוק / יוטיוב).
זה חינם, מביא חשיפה ומביא לקוחות.
3. שלב שלישי: תהיו תמנון כשזה מגיע לשיווק
המדיה החברתית היא כלי רב עוצמה להגעה ללקוחות פוטנציאליים וליצירת מעורבות עם לקוחות קיימים. אני לא מדבר על השיווק הממומן שלכם בעסק אלא דווקא על השיווק האורגני, זה שאתם יכולים וחייבים לעשות בעצמכם - והוא לא עולה לכם כסף.
על מה כן חשוב להקפיד?
להקפיד על כך שאתם מעלים תוכן באופן פעיל מידי שבוע בכל אחרת מהפלטפורמות הבאות: פייסבוק, אינסטגרם וטיקטוק ואתם מתנסים מידי פעם באפשרויות השונות (תמונה עם טקסט / וידאו / רילסים / טרנדים / קרוסלה / סטורי).
אני מאוד מאמין שכל בעל עסק בתחום הכושר חייב לייצר תוכן ברמה השבועית כדי להגיע לקהל חדש, לצמוח ולשמור על קשר עם הלקוחות הקיימים.
לא מצליחים לעלות תוכן בעצמכם? קחו חברת שיווק שתעזור לכם עם התוכן ותעלה אותו עבורכם. אני והצוות שלי נשמח לעשות את זה עבורכם
4. שלב רביעי: תכננו את ההטבות שתציעו לאורך השנה
אני לא אוהב להגיד את המילה 'מבצעים' כשזה מגיע לעסקים בעולם הכושר אבל הטבות אלו דרכים נהדרות למשוך לקוחות חדשים להתנסות בשירות או לעודד חזרה לקוחות עבר. אם העסק שלכם ב-100% אכלוס אז תשכחו מה שכתבתי כאן, אבל אם זה לא המצב ויש לכם תמיד עוד מקום ללקוחות חדשים אז הטבות חכמות לאורך השנה יהיו דרכים מצוינות לצמיחה.
זה יכול לכלול הטבת כניסות חד פעמיות / הנחה מיוחדת על החודש הראשון / קבלת ערכת הצטרפות ייחודית / מכירה של חבילות מיוחדות למצטרפים במהלך חודש ההטבה ועוד.
הטבת הצטרפות חייבת להיות חלק מהאסטרטגיה העסקית והשיווקית שלכם וחשוב לתכנן אותה לאורך השנה כך שבכל חודש תהיה הטבה שונה ומיוחדת לכל מי שפונה אליכם בכל דרך אפשרית (פייסבוק / אינסטגרם / ווטסאפ / טיקטוק / דרך חברים).
5. שלב חמישי: שתפו פעולה עם עסקים משלימים
שיתוף פעולה עם עסקים משלימים בקהילה המקומית / בסביבה הגאוגרפית שלכם יכול לעזור לכם להגיע לקהל חדש ולהגביר את הנראות של העסק שלכם. חשבו להציע הטבות מיוחדות לעסקים איתם אתם משתפים פעולה או לארח אירועים משותפים כדי למקסם את ההשפעה של מאמצי השיווק שלכם.
אני אתן לכם כאן דוגמא אחת שעשיתי עם בעלת סטודיו שאני מלווה:
עשינו שיתוף פעולה עם מכון יופי (מניקור / פדיקור / ציפורניים / טיפולי פנים)
שנמצא ממש ברחוב מקביל לסטודיו. עסק משלים לכל הדעות.
הצענו לבעלת מכון היופי לחלק כרטיסי ביקור, סוג של גיפט קארד קשיח ללקוחות שלה עם ההטבה הבאה:
100 ש"ח הנחה על החודש הראשון בסטודיו. כל מי שיוצאת מטיפול באותו מכון יופי מקבלת את הגיפט קארד ויכולה לשלם 250 ש"ח על החודש הראשון במקום 350 ש"ח.
כמובן שלאחר החודש הראשון ישנו תשלום מתחדש אוטומטי בהוראת קבע במחיר הרגיל.
אני אתן לכם 3 רעיונות נוספים לכרטיס הטבה שתוכלו לחלק:
- כרטיס הטבה עם 2 אימונים במתנה.
- כרטיס הטבה לביטול מלא של דמי הרישום אצלכם בסטודיו (במידה ויש).
- כרטיס גיפט קארד המזכה את בעל הכרטיס ב-50% הנחה על החודש הראשון בלבד.
באופן כללי אני לא דוגל באימונים חינם למעט בתקופה הראשונה של המלחמה שרק רצינו לעזור לכולם, אבל כשזה מגיע לשיתוף פעולה עם עסק ייעודי, הקהל שיגיע אלינו לעסק הוא לרוב קהל מדוייק ומקבלי ההטבה יהיו חייבים להבין (דרך מכון היופי במקרה הזה) שלהטבה הזו יש ערך כספי שניתנה להם כחלק מזה שצרכו שירות אצל אותו מכון יופי.
בהצלחה!
יש לכם שאלה? צריכים עזרה עם העסק שלכם?
לקבלת פרטים על שיווק דיגיטלי לעסקים בתחומי הכושר והספורט
להצטרפות לקבוצה הסגורה שלי בווטסאפ למאמנים ובעלי עסקים בתחום הכושר
Comments