כשחושבים על שיווק הסטודיו שלכם, המיקוד עובר מיד למשיכת מנויים חדשים, אך חשוב לזכור כי ההצלחה של הסטודיו בנויה גם על המנויים הקיימים. ריכזתי עבורכם 7 אסטרטגיות מנצחות שיעזרו לכם לשמר את הלקוחות הקיימים שלכם, להעצים את תחושת הקהילתיות בסטודיו ולהפוך אותו ליותר מסתם מקום להתאמן בו.
7 אסטרטגיות לשימור לקוחות
שיפור חווית המנוי בסטודיו: הצעד הראשון באסטרטגיית שימור טובה הוא לוודא שהמנויים שלכם נהנים בכל פעם שהם מגיעים. איך עושים את זה? שומרים על ניקיון הסטודיו, זוכרים את שמות המנויים וקוראים בשמם, מתעניינים במטרות שלהם, מתגמלים אותם על הצלחות, מתגמלים אותם על חברים שהביאו, מכניסים טכנולוגיה שתייעל את חווית האימון, והכי חשוב, ודאו שהציוד שלכם תקין. תקינות מכשירים או אפילו נראות עם בלאי של אביזרים יכולה להוריד ללקוחות מחוויית האימון. חוויית אימון = התמדה. התמדה = אורך חיי לקוח ארוכים יותר. כאן כתבתי עוד על הנושא של עלות לקוח 1 לעסק.
2. שיפור חווית הלקוח דרך אפליקציית הניהול: ודאו שהאתר והאפליקציה של הסטודיו קלים לשימוש, הרשמה וניווט. דאגו שכל אחד מהמתאמנים שלכם יידע במדוייק איך להיכנס ולהשתמש, להירשם או לבטל שיעורים ואפילו לרכוש מוצרים (במידה ואתם מציעים). שלחו הודעות ווטסאפ או מיילים עם עדכונים על שיעורים חדשים, תעשו וולקם מכובד לכל מאמן שמצטרף ועדכנו על ציוד או אביזר חדש שהכנסתם.
3. התאמה אישית של האינטראקציות עם הלקוחות: הדגישו את החשיבות של תקשורת אישית בין הסטודיו והצוות למנויים. התאימו את ההודעות והמטרות לכל מנוי באופן אישי. חגגו ציון של אבני דרך של לקוחות (הגעה של לקוח ל-50 אימונים ראשונים / 100 אימונים / 6 חודשים ראשונים וכך הלאה), וזכרו תמיד לשמור על ערוץ פתוח ותקשורת גם עם הלקוחות הוותיקים.
4. אוטומציה של תהליכים: אוטומציה יכולה לחסוך זמן יקר לצוות שלכם ולאפשר להם להתמקד במאמצי שימור אחרים. ממליץ בחום לשלב אוטומציות של הודעות ווטסאפ כי אף אחד לא ממש קורא סמס רגיל היום (קיים היום בחלק ממערכות הניהול או ניתנת האפשרות גם הרחבת האפשרות דרך אפגרייד 360), תזכורות לשיעורים, תזכורת במידה ולקוח פספס שיעור, הודעות מדרבנות ללקוחות שלא הגיעו תקופה וכו...כל אלו יכולים לייעל את הפעילות שלכם ולחסוך לכם כסף.
5. הדגשת הערך של הסטודיו: הציגו את הערך המוסף של הסטודיו בצורה קלילה וכיפית באמצעות סרטוני רילס קצרים ויצירתיים. הדגימו את מגוון השירותים וההטבות שאתם מציעים גם ללקוחות שלכם (שלא תמיד יודעים כל מה שאתם מציעים) וגם ללקוחות הפוטנציאליים.
שתפו סרטונים קלילים והומוריסטיים מהאימונים עם דגש על כמה כיף אצלכם, כמה קשה אבל מתגמל בסטודיו, שתפו טיפים ותובנות שוות ותנו הצצה על בסיס שבועי למה שקורה אצלכם מאחורי הקלעים (ההכנה של האימונים / צוות המאמנים / צוות המשרד / נקיון הסטודיו וכו).
אל תשכחו לצד המקום המקצועי שלכם תמיד לשלב הומור. בעסקי כושר, הומור יכול להיות כלי מצוין להעברת מסרים ולעידוד מעורבות של המנויים הקיימים. בנוסף, ארגנו מיני אירועי כושר קטנים בכל חודש בהתאם לתקופה בשנה (חגים / מועדים מיוחדים) כדי שתמשיכו לעשות טוב לקהילה התוססת שלכם (ועל הדרך תרוויחו מתעניינים נוספים).
6. שיתופי פעולה עם עסקים משלימים: שתפו פעולה עם בעלי מקצוע או עסקים מתחומי הבריאות והוולנס כדי להעשיר את חווית הלקוחות בסטודיו שלכם ולהציע להם מגוון רחב יותר של שירותים תחת קורת גג אחת.
לדוגמה, ניתן לשתף פעולה עם תזונאים קליניים שיציעו ייעוץ והתאמת תפריטים למנויים, פיזיותרפיסטים שיספקו טיפולים ושיקום מפציעות, מטפלים ברפואה משלימה שיציעו עיסויים ודיקור, ואפילו חנויות למוצרי בריאות ואורח חיים שיעניקו למנויים הנחות בלעדיות. שיתופי פעולה אלו לא רק יעצימו את המנויים שלכם בדרך להשגת מטרות הבריאות שלהם, אלא גם יחזקו את הקשר שלהם עם הסטודיו ויעודדו אותם להישאר לאורך זמן.
7. בניית קהילה חברתית: מעבר לאימונים, הפכו את הסטודיו שלכם למקום מפגש חברתי תוסס. ארגנו אירועים חברתיים באופן קבוע בסטודיו, בים או בכל מקום אחר. ארגנו מסיבות בריאות, הרצאות העשרה, סדנאות בישול בריא או אפילו ערב סטנד אפ.
בנוסף, צרו בסטודיו פינות ישיבה נעימות בהן המנויים יוכלו להירגע, לשוחח ולהכיר אחד את השני לאחר האימונים. עודדו את המנויים שלכם להתחבר גם מחוץ לסטודיו דרך קבוצת ווטסאפ בהן יוכלו לשתף חוויות, טיפים והצלחות. כך תחזקו את תחושת הקהילתיות והשייכות, ותהפכו את הסטודיו שלכם ליותר מסתם מקום להתאמן בו.
חשוב לזכור: בכדי שנוכל לשמר לקוחות לאורך זמן זכרו כי ככל שתציעו יותר חוויות וערך למנויים שלכם, כך הם ירצו להישאר אתכם לאורך זמן.
יש לכם שאלה? צריכים עזרה עם העסק שלכם?
לקבלת פרטים על שיווק דיגיטלי לעסקים בתחומי הכושר והספורט
להצטרפות לקבוצה הסגורה שלי בווטסאפ למאמנים ובעלי עסקים בתחום הכושר
Comments