top of page
מגזין עסקים בכושר
תמונת הסופר/תשי אלנקרי

ה-AI בשירות הכושר: רעיונות לניהול חכם של חדרי כושר וסטודיואים


AI כושר


בעולם הספורט התחרותי, כל שנייה קובעת. ספורטאי עילית או הקבוצות שלהם מחפשים כל הזמן דרכים להשתפר, אפילו במעט, כי אפילו שיפור מינימלי יכול לעשות את כל ההבדל. לכן, הם משקיעים המון בניתוח נתונים כדי להבין איך להגיע לטופ.


אבל לא רק אימונים קשים מביאים מדליות. מסתבר שגם בינה מלאכותית (AI) משחקת תפקיד חשוב. קחו לדוגמה את נבחרת השחייה האוסטרלית, שגרפה 18 מדליות באולימפיאדה האחרונה או את קבוצת הפורמולה 1 של פרארי – שתיהן משתמשות ב-AI כבר שנים כדי לשפר ביצועים ותכף אתן דוגמאות איך גם אתם יכולים.


AI בספורט


למרות שכולם מסכימים ש-AI זה דבר טוב, רוב העסקים עדיין לא ממש יודעים איך לאכול את זה. אז לאן העתיד שלנו הולך באמצעות שימוש ב-AI כדי להגיע להישגים מדהימים לא רק בספורט, גם בעסקים?



הנה כמה רעיונות לשימוש ב- AI בחדרי כושר ובסטודיואים שנראה יותר ויותר בשנים הקרובות:



AI כושר


1. יצירת תוכניות אימון מותאמות אישית


עם AI היום ניתן לנתח נתונים כמו גיל, משקל, היסטוריה רפואית, יעדים, מגבלות של מתאמן ולבנות עבורו תוכנית אימון אופטימלית. אפליקציות כושר חכמות היום יכולות להתאים את תוכנית האימון בזמן אמת בהתאם להתקדמות, למשוב ולנתונים פיזיולוגיים הנאספים מחיישנים לבישים.


דוגמאות: GymGenie: אפליקציה שיוצרת תוכניות אימון מותאמות אישית בהתבסס על יעדים, רמת כושר וציוד זמין.


אפליקציית BetterMe: משלבת תוכניות אימון ותזונה עם תמיכה של מאמנים וירטואליים.



AI כושר


2. ניהול לוח זמנים ושיעורים


מערכות ניהול מבוססות AI יכולות לייעל את לוח הזמנים של חדר הכושר או הסטודיו, לחזות תפוסה בשיעורים, ולסייע בחלוקת משאבים. בינה מלאכותית יכולה בהחלט לנתח נתונים (והיא כבר עושה את זה בהרבה מקומות) ולהציע שעות אופטימליות לשיעורים חדשים בהתאם לביקוש והעדפות המתאמנים. במקביל, צ'אטבוטים יכולים לענות על שאלות של מתאמנים לגבי לוח הזמנים, להירשם לשיעורים ולבצע שינויים בהזמנות.


דוגמאות: Glofox: פלטפורמה לניהול סטודיואים שמציעה כלים לניהול לוח זמנים, שיווק אוטומטי ותקשורת עם לקוחות.


מערכת Mindbody: לניהול עסקי יוגה, פילאטיס וחדרי כושר המאפשרת ניהול לוח זמנים

הזמנות, תשלומים ועוד.




AI כושר


3. שיפור ושימור לקוחות


הבינה המלאכותית יכולה לזהות מתאמנים בסיכון לנטישה ולהציע להם תמריצים מותאמים אישית כמו הנחות, אתגרים או שיעורים מיוחדים עבורם. מערכות AI יכולות לנתח דפוסי התנהגות של מתאמנים ולשלוח להם הודעות מותאמות אישית כדי לעודד אותם להתמיד באימונים.


דוגמאות: תוכנת UPGRADE360 הישראלית שמנתחת סיטואציות של מתאמנים ומסייעת לזהות כאלה שבסיכון לנטישה.


תוכנת Perfect Gym: תוכנה לניהול חדרי כושר שמציעה כלים לשיפור שימור לקוחות, כמו תוכניות נאמנות וקמפיינים שיווקיים מותאמים אישית.


4. אופטימיזציה של ניהול הציוד


זה עדיין לא ממש קיים אצלנו, אבל זה ללא ספק ייכנס בעתיד הלא רחוק. הבינה המלאכותית יכולה לנתח נתוני שימוש בציוד כושר ולחזות מתי יידרש תחזוקה או החלפה. מערכות ניהול חכמות שמתקינים על הציוד הקיים יכולות לסייע בניהול בלאי הציוד, תחזוקה, תיקונים והחלפות.


תיקוני חדרי כושר AI


דוגמאות: UpKeep: פלטפורמה לניהול תחזוקה שמאפשרת ניטור ותחזוקה מונעת של ציוד כושר.




5. שיפור חווית הלקוח


כל חדר כושר יכול היום להשתמש ב-AI ליצירת "מאמן וירטואלי" אישי שיספק הדרכה ותמיכה לכל אחד מהמתאמנים. אפליקציות מבוססות AI יכולות להציע טיפים ותוכן רלוונטי למתאמנים, כמו מתכונים בריאים ועצות לאורח חיים בריא בהתאם לנתוניו האישיים של הלקוח.


דוגמאות: Fitbit Coach: אפליקציה שמציעה אימונים והדרכה ממאמנים וירטואליים.


אפליקציית FITNESS AI: שמתממשקת לשעון חכם, יודעת לקרוא תנועות, לספור חזרות ולתעד את האימון.


ספורט AI

6. שיווק ומכירות


באמצעות שימוש בכלי בינה מלאכותית ניתן היום לנתח נתונים ולהתאים קמפיינים שיווקיים לקהלי יעד ספציפיים. צ'אטבוטים יכולים לשמש ליצירת לידים ולמענה על שאלות של לקוחות פוטנציאליים.

דוגמאות: HubSpot או AdScale פלטפורמות לאופטימיזציה וניתוח נתוני שיווק המבוססות בינה מלאכותית.



AI כושר


אז מה צריך כדי להצליח עם AI?



נתונים זה שם המשחק:   כמו שמן הוא משאב יקר, גם נתונים הם משאב בעל ערך עצום. כדי ש-AI יוכל לעבוד כמו שצריך הוא צריך נתונים איכותיים, מדויקים ונקיים. חשוב גם לדעת לאסוף את הנתונים במהירות, לפני שהם מתיישנים.



גמישות היא המפתח:  עסקים צריכים להיות זריזים וגמישים, כמו סטארט-אפ, כדי לאמץ טכנולוגיות חדשות במהירות. זה נכון במיוחד כשמדובר ב-AI.



לכל תחום יש את ה-AI שלו:  חשוב להבין איפה AI יכול לתרום הכי הרבה לעסק שלכם. לדוגמה, בתחום הבריאות AI יכול לעזור לחזות מחלות ולשפר את הטיפול בחולים, בתחום הפיננסים הוא יכול לזהות הונאות ולשפר את שירות הלקוחות, ובתחום התחבורה הוא יכול לייעל את הלוגיסטיקה.


חשוב לזכור


חשוב לזכור ש-AI, למרות כל יכולותיו, עדיין לא מושלם. לפעמים הוא עלול "להמציא" דברים או לתת תשובות שגויות. לכן, חשוב תמיד לבדוק את התוצאות ולוודא שהן אכן נכונות ואמינות.

כמו כל כלי, גם עם AI צריך לדעת איך להשתמש נכון. לפני שצוללים פנימה, חשוב להגדיר מטרות ברורות, לבחון את הסיכונים הכרוכים בשימוש בו, ולוודא שיש לכם את כל התמיכה הדרושה כדי להטמיע AI בצורה חכמה ויעילה בעסק.


יש לכם שאלה? צריכים עזרה עם העסק שלכם?




 לקבלת פרטים על שיווק דיגיטלי לעסקים בתחומי הכושר והספורט


להצטרפות לקבוצה הסגורה שלי בווטסאפ למאמנים ובעלי עסקים בתחום הכושר

Comments


bottom of page