8 עקרונות לעיצוב סטודיו לכושר שיגרום ללקוחות שלכם להתאהב (במקום)
- שי אלנקרי
- 17 בפבר׳
- זמן קריאה 3 דקות

בואו נדבר רגע על עיצוב! זה אחד החלקים הכי מעניינים כשאני מלווה סטודיו חדש לקראת הקמה. אני לא מעצב פנים אבל חובב אסתטיקה ועיצוב פנים כשזה מגיע למתחמי כושר.
עיצוב סטודיו הוא לא סתם עניין של יופי, הוא חלק בלתי נפרד מ-D.N.A של המאמן / היזם ויהיה חלק בלתי נפרד גם מההצלחה של הסטודיו. סטודיו מעוצב נכון יכול להפוך את מתחם הכושר למגנט של מתאמנים, כזה שיגרום ללקוחות לחזור שוב ושוב (וגם להביא את החברים שלהם).

מוכנים לעצב את הסטודיו הכי שווה בעיר? הנה 8 טיפים שאתם חייבים להכיר.
1. תשאבו השראה מכל מקום אפשרי
יש עסקים איתם אני עובד להם תקציב גדול יותר בעת ההקמה, אז אנחנו בשלב הראשון מביאים רפרנסים לאיך היינו רוצים שהמקום ייראה ומשם מתקדמים לעבודה מול מעצבי פנים או אדריכלים. במידה והתקציב לא מאפשר עבודה מול מעצב פנים ומדובר במקום של עד 300 מ"ר - אנחנו מפרקים בתהליך הליווי איתי את תהליך הבינוי וההקמה לכמה שלבים שכוללים השראה ממקומות אחרים ולאחר מכן ניגשים לקחת הצעות מבעלי מקצוע לכל מטר מרובע במקום.

אני תמיד אומר לכל אחד איתו אני עובד כי אסור לחשוב שעיצוב טוב ייפול עלינו מהשמיים. אני מעודד לפתוח את העיניים, להסתכל סביב, לשאוב השראה מכל דבר - ממגרשי ספורט, פארקים, כבישים, מועדוני לילה, תיאטרון, אירועים, מסעדות, אפילו מהטבע! חשוב לראות איך הם משתמשים בתאורה, בצבעים, בחומרים, ואיך הם יוצרים אווירה. תחשבו גם אתם רגע על מועדון לילה או אפילו הופעה של זמר בהיכל מנורה - איך אנשים קופצים שם ורוקדים בלי לחשוב פעמיים.
למה? כי האווירה סוחפת אותם! זכרו שגם אתם רוצים ליצור אווירה כזאת בסטודיו שלכם, אווירה שתגרום למתאמנים להשתחרר ולהתמכר לאנרגיות.

2. תכניסו קצת אקשן לחוויה
סטודיו טוב הוא לא רק מקום שמתאמנים בו הוא כולל חוויה שלמה. תחשבו איך אתם רוצים שהמתאמנים ירגישו כשהם נכנסים לסטודיו, איך אתם רוצים שהם ירגישו במהלך האימון, ואיך אתם רוצים שהם ירגישו אחרי שהם מסיימים. האם אתם רוצים ליצור אווירה רגועה ומרגיעה כמו בסטודיו יוגה לדוגמא? או אולי אווירה אנרגטית וממריצה: כמו בסטודיואים הכוללים פונקציואנלי ואירובי לדוגמא? התאורה, המוזיקה, הצבעים, הריחות - כל אלו משפיעים על החוויה של המתאמנים. שימו לב לפרטים הקטנים ותראו איך הם עושים את ההבדל הגדול.

3. הגודל כן קובע!
אל תתקמצנו על שטח! מגיעים אליי לא מעט מאמנים ויזמים בכל שבוע לקראת הקמה של סטודיו או מועדון חדש. אחת השאלות הראשונות שאני שואל היא לגבי גודל החלל והסטודיו.
אני תמיד מזכיר כי סטודיו קטן מידי יוצר תחושה של צפיפות וחוסר נוחות. ומהנסיון שלי, אנשים לא מצליחים להתמיד שם לאורך זמן (אלא אם יש לכם מקום בגודל 50 מ"ר ואתם מאפשרים ל-5 מתאמנים להגיע בכל שעה).
אבל במידה וזה לא המקרה תנו למתאמנים שלכם מרחב לנשום, לזוז בחופשיות ולהרגיש בנוח. סטודיו גדול ומרווח יוצר אווירה פתוחה ומזמינה ומאפשר להגדיל את כושר האכלוס בכל שעה מה שמאפשר להגדיל גם את ההכנסה.

4. תנצלו כל פינה בסטודיו
כל מטר מרובע קובע! תכננו את הסטודיו שלכם בצורה חכמה שתאפשר לכם לנצל אותו בצורה מקסימלית. תחשבו על סוגי האימונים שאתם רוצים לייצר במקום ועל הציוד שתצטרכו. תכננו מראש את מיקום האחסון, התאורה, מערכת הסאונד וכל מה שיעזור לכם ליצור סביבה נוחה ויעילה.

5. תבנו קונספט מנצח - ועליו תלבישו את העיצוב
אני מאוד מאמין בקונספט. קונספט מנצח הוא כמו מתכון סודי - הוא נותן לכם את היתרון על המתחרים. קחו לדוגמה את Rumble Boxing בניו יורק שיצרו חוויה ייחודית של אימון אגרוף עם תאורה דרמטית, מוזיקה סוחפת ועיצוב תעשייתי גס. זה לא סתם עוד מתחם כושר, זה מקום עם אופי שמושך אליו קהל של מתאמנים מכורים.
דוגמא נוספת היא איך לא: Barry's Bootcamp
רשת סטודיואים שמשלבת אימוני אינטרוולים בעצימות גבוהה (HIIT) עם תאורה אדומה דרמטית ומוזיקה סוחפת. הקונספט הוא סוג של "מועדון לילה אבל של כושר", והוא מושך אליו קהל צעיר ואנרגטי.

לא משנה מה הקונספט איתו הלכתם, דאגו לאווירה מלהיבה דרך העיצוב עם תאורה תואמת, מוזיקה או מערכת סאונד תואמת וכמובן מסכים.
6. תנו למתאמנים לעשות לכם את השיווק
תעצבו את הסטודיו שלכם בצורה כזאת שתהיה מושלמת לתמונות וסרטונים לאינסטגרם. קירות צבעוניים, תאורה טובה, לוגו גדול ובולט - כל אלו יעזרו למתאמנים שלכם לשתף את החוויה שלהם ברשתות החברתיות ולקדם את העסק שלכם...בחינם!
7. צרו "קיר סלפי" ייחודי
בהמשך לטיפ הקודם, הנה טיפ נוסף בנושא שיעזור לכם לשווק את המקום דרך המתאמנים. במקום סתם עוד קיר ריק, תכננו קיר אטרקטיבי שמתאים לתמונות ולסטוריז. הוא יכול להיות עם הלוגו של הסטודיו, עם גרפיטי מגניב או עם תאורה מיוחדת. המטרה היא לעודד את המתאמנים לשתף את החוויה שלהם ברשתות החברתיות ולקדם את הסטודיו שלך.

8.השתמשו באלמנטים מפתיעים
אל תפחד לחשוב מחוץ לקופסה ולהוסיף אלמנטים מפתיעים לעיצוב. זה יכול להיות ציור קיר ייחודי, פסל מעניין, או אפילו בכמה מקומות של לקוחות שילבנו נדנדה או ערסל שהתחברו לפינות ההמתנה של הסטודיו.
יש לכם שאלה? צריכים עזרה עם העסק שלכם?
לקבלת פרטים על שיווק דיגיטלי לעסקים בתחומי הכושר והספורט
להצטרפות לקבוצה הסגורה שלי בווטסאפ למאמנים ובעלי עסקים בתחום הכושר
Comments