top of page
מגזין עסקים בכושר
  • תמונת הסופר/תשי אלנקרי

להקים ולפתח עסק בתחום הכושר: 5 כללי הצלחה

כשהפכתי למאמן כושר אי שם בתחילת שנות ה-2000 בתחילת דרכי כל מה שרציתי זה להקים את העסק הפרטי שלי לאימונים אישיים. מספר שנים אחרי, הגשמתי, הקמתי, נכשלתי ובעיקר למדתי איך לעשות את הדברים עם מינימום טעויות, הפסדים או כאבי ראש...בכתבה הבאה אני רוצה לחלוק אתכם 5 כללים "סופר" חשובים מנסיוני האישי בשנים האחרונות בהקמה וליווי של יותר מ-300 מועדוני פרימיום (סטודיו בוטיק) ברחבי הארץ וליווי של יותר מ-1500 מאמנים ויזמים בתחום. אם גם לכם יש עסק או שאתם לקראת הקמה, אתם חייבים לקרוא עד הסוף. תיהנו!




בשנים 2001-2002 למדתי בווינגייט והוצאתי את התעודה הראשונה שלי בתחום הכושר: מדריך חדר כושר. כמה התרגשות הייתה בחיי. למדתי קורס שנתי, נהנתי מהאווירה, מהאנשים ומכל רגע. שם בדיוק הבנתי שאני נמצא במקום הנכון. המקום היחידי שיכולתי לשבת בלי קוצים בטוסיק, ללמוד, להקשיב ולרצות לקבל מזה עוד.

טעויות, כישלונות או למידה בכלל?

ב-2002 (במקביל לשירותי הצבאי) אני כבר מדריך בחדרי כושר עם המון חלומות. המון חלומות אבל ללא כל ידע בשיווק, מכירות ובטח שלא בעסקים. החלום, כן החלום היה "להפוך למאמן כושר אישי" ולפתוח מקום ייעודי משלי ביום מן הימים...מקום שלוקח אנשים 'פרוייקט' ומשנה להם את החיים, את הכושר ואת הגוף ב-180 מעלות תחת קורת גג אחת המיועדת כולה לאימונים פרטיים. בשנת 2006, כשהייתי בן 24 פתחתי את המקום הראשון שלי (סטודיו 50 מר') שנסגר כבר אחרי פחות מחודש אחד בלבד! למה נסגר אתם שואלים?

היום אני יודע, וזה אפילו די ברור: לא היו לי כלים, ידע או נסיון בכלל. לא תכנית עסקית, לא תכנון ולא נעליים. היה לי חלום אבל זה לא הספיק. קיבלתי מקום "בחינם" מקוסמטיקאית שרצתה לחלוק איתי ברווחים תמורת הפעלת המקום. זה היה מפתה ולכן עשיתי את הצעד בלי לחשוב פעמיים...אבל גם לא חישבתי את ההמשך. הייתי בטוח ש'השם' שלי באזור כבר יביא אנשים. האמת? הביא - אבל כמה בודדים. לא הספיק לי לחודש הראשון, וקיבלתי החלטה מהירה יחד עם השותפה על סגירה.

הכל היה חובבני, אבל ככה למדתי והפנמתי. הפסדתי כמה עשרות אלפי שקלים בודדים (בעיקר על ציוד שנקנה ונמכר לבסוף בחצי) , אבל זה היה השיעור העסקי שקיבלתי בגיל 24.

זה היה הכאב הראשון שגרם לי רק לרצות ללמוד ולחקור יותר על יזמות ועסקים. כך עשיתי. החלטתי לחקור וללמוד. יצאתי לקורס ראשון בנושא של יזמות עסקית. זה היה הראשון שרק פתח לי את התאבון ומאז ועד היום (ב-16 השנים האחרונות) השתתפתי ביותר מ-100 קורסים או סמינרים שונים בנושא של שיווק, יזמות, מכירות, ניהול עסקי, התפתחות אישית, סמינרים יומיים, תוכניות שנתיות, ועידות לעסקים, תערוכות כושר וטכנולוגיה בארץ ובעולם....וכל זה כדי ללמוד איך לעשות אנלוגיות מענפים אחרים ולמדל אותם (ענף ההייטק / האוכל / טכנולוגיה ועוד...) הייתי (ונשארתי) סקרן ללמוד איך עושים את זה המצליחנים בכל תחום.



ב-2006-2007 הקמתי את העסק הראשון/ השני שלי. חברת אינטרבאדי (שסיפקה באותם ימים שירותי כושר אישיים בבית הלקוח בכל הארץ). ממאמן כושר אישי שמאמן מבוקר ועד ערב הפכתי תוך שנה בלבד ליזם שמפעיל צוות של 40 מדריכים בכל הארץ. הצלחתי להגיע בעסק למכירות של מיליון שקל רק מאימונים אישיים ו...דרך האינטרנט בלבד! כן...שנת 2007 - הייתה השנה בה גיליתי את הפוטנציאל העצום שקיים בשיווק באינטרנט.

בשנת 2008 הקמתי את הסטודיו השני שלי (אבל היחיד באותה התקופה), מועדון קונספט ברעננה שכל כולו היה ומיועד לאימונים אישיים בקבוצות קטנות של עד 5 מתאמנים בקבוצה. פיתחתי קונספט מטריף שעבד נהדר במשך 6 שנים, כאשר המנוי הממוצע נע בין 800 ל-1000 ש"ח לחודש! אחרי 6 שנים מוצלחות...מיציתי, זה הפסיק לרגש או לתגמל אותי כספית כמו ששאפתי - עברתי לדבר הבא.


ב-2009 הקמתי את קהילת כושר ישראל, לימים הפכתי אותה לאחת מקהילות הכושר הגדולות בישראל עם יותר מ-100,000 חברים ואתר עם כתבות יומיומיות עם רבע מיליון כניסות בכל חודש. רציתי פשוט לגעת בהרבה אנשים, וכך היה. באמצעות הפלטפורמה הזו הייתה שותף לעשרות אירועי ספורט המוניים, תחרויות ריצה, פסטיבלי כושר ובריאות ועוד...נגעתי בהרבה אנשים. ריגש אותי לקום בכל בוקר לתוך הדבר הזה.

ב-2014 הקמתי את הסטודיו השלישי שלי, סטודיו קונספט ברמת פולג נתניה. והפעם: הכל נראה אחרת!

הכל היה מתוכנן יותר, מדוייק יותר, שכרתי צוותים נהדרים לכל דבר שאני עושה כדי למנף דברים ולגעת ביותר אנשים (למזלי אני לא עושה הכל בעצמי), וזה עבד נהדר. בניתי תשתיות חזקות בעסק, עשיתי פריסייל כמעט חודש לפני הפתיחה, דפי נחיתה, משפכי שיווק, וידאו תדמיתי, צוות נהדר, תכנית עסקית ועוד...בחודש הפתיחה נרשמו 150 אנשים. תוך 6 חודשים המקום היה בתפוסה מלאה של 350 לקוחות על מנויים שנתיים! זו הייתה הצלחה מסחררת עבורי.

במקביל לכל המיזמים שהקמתי, תמיד ייעצתי וליוויתי עסקים בתחום, אבל שמרתי את זה על אש קטנה מטעמי זמן ופוקוס בדברים אחרים.




ב-2015 הקמתי את פיטנס 360, בית אחד לליווי עסקים בתחומי הכושר והספורט בו אנחנו מספקים שירותי ייעוץ עסקי, שיווק דיגיטלי, מיתוג, אסטרטגיה, וידאו ותוכן.

ממש כל מה שהיה לי חסר לאורך כל שנותיי כיזם ומאמן בתחום. מקום אחד שיעטוף אותי מכל הכיוונים.

משנת 2014 עד 2020 הקמתי וליוויתי יותר מ-300 סטודיואים ומועדוני פרימיום שונים ברחבי הארץ, ליוויתי יותר מ-1500 יזמים ומאמנים, ורק בשנת 2019 הקמתי וליוויתי 54 סטודיואים בשנה אחת! זו הייתה שנה אינטנסיבית בה בכל שבוע הייתי מעורב לפחות בפתיחה או קידום של מועדון / סטודיו ברחבי הארץ.

54 בעלי עסקים אלופים שהפכו לחברים ולמשפחה,

להם קיצרתי את הדרך תוך מספר פגישות וחסכתי להם את כאב הראש ואת ההפסדים

שלי היו בתחילת דרכי...


למה סיפרתי לכם את כל זה? כדי שתבינו: יש הרבה הזדמנויות שם בחוץ, אף אחד לא פשוט ייתן לכם אותם על מגש, פשוט תצטרכו לקחת. להיות בעל עסק זה לא דבר קל, לא פשוט, יש הרבה מהמורות ואתגרים, אבל עם עשייה בצורה עקבית ומותכננת גם כאשר נופלים, הברך אולי תשתפשף מעט, אבל אתם תקומו במהרה ותחזרו ללכת. ככה זה החיים, את הנפילות הבאות אנחנו לומדים למזער ולרוב גם למנוע. למה? כי יש לנו כבר נסיון.




בקלות יכולתי להפוך את זה לפוסט עם 30 כללים אבל החלטתי לעשות את זה קצר ומתומצת עם חמשת הכללים החשובים ביותר שכדאי לעשות לפני שמקימים ומפתחים עסק עצמאי לאימונים אישיים או קבוצתיים בתחום הכושר.

1. דעו את הלמה שלכם

למה אתם עושים את מה שאתם עושים? בשביל מה אתם קמים בכלל בבוקר? האם אתם מאמנים אנשים בגלל הכסף? בגלל "שזו עבודה זמנית"? בגלל שזה מרגיש לכם כמו שליחות? בגלל שאתם לא מרגישים שאתם בכלל עובדים?

אצל כל אחד מאיתנו נמצאת סיבה מרכזית בגללה אנחנו עושים את מה שאנחנו עושים. בפגישות ייעוץ שאני מקיים עם בעלי עסקים אני אוהב לשאול מספר שאלות עד שאני מגיע ל'למה' או את ה'בשביל מה' שלהם. כשאני שואל בתחילה "בשביל מה הם עושים את מה שהם עושים"? לרוב, אני מקבל תשובות שבכלל לא בכיוון שאליו חתרתי. רק אחרי סדרת שאלות שאני חוקר, נובר בהיסטוריה הספורטיבית או השינוי שעברו, אני מוצא פנינים וסיפורים מרגשים שמהווים למעשה את ה'למה' האמיתי של אותם מאמנים ובעלי עסקים. לפעמים אנחנו לא ממש יודעים להסביר את זה, זה פשוט נמצא שם עמוק בלב, אבל אני מציע לכל אחד ואחת למצוא את זה, להגיע לנקודה הכי עמוקה ב"למה" שלכם, תרשמו אותה בכל מקום ותתזכרו לעצמכם את זה אפילו כאשר לקוח מעצבן אתכם ובא לכם להעיף אותו.

כלל שה'למה' שלכם יהיה ברור וחד יותר - כך יהיה לכם קל להצליח ולצמוח יותר.



2. תאפיינו את העסק שלכם ותנתחו את הקהל אליו אתם פונים

לפני שאתם רצים לקנות את הציוד הדרוש, חשוב שתשבו עם עצמכם ואפיינו את העסק שלכם במדוייק. מיהו הקהל שלכם? מה טווח הגילאים? (ואני מקווה בשבילכם זה לא כולם). איזה בעיה אתם פותרים ללקוחות שיבואו אתכם במגע? איך אתם עושים את זה? איך אתם מגיעים ללקוחות האלה? אילו שיעורים או פעילויות יכולים להתאים לכל סוג אוכלוסייה? (לרוב יש לנו יותר מקהל אחד אליו אנחנו משווקים - למשל אימונים לנערות ואימונים לנשים בוגרות - בכל אחד מקהלי היעד יש להתאים פרסום שונה לחלוטין).

ומה לגבי העסק? רק אימונים אישיים? רק אימונים קבוצתיים?

איזה שירותים נלווים תציעו? בפנים או בחוץ? תכניות הרזיה -כן / לא?

מה הלוקיישן בו אתם מתכננים להעביר שיעורים?

שבו עם עצמכם ורשמו את הכל לפרטי פרטים.



3. תכתבו תכנית עבודה ותכנית עסקית מפורטת

ב-14 השנים האחרונות שאני עצמאי הקמתי לא מעט עסקים, פרוייקטים ומיזמים. היו כאלה שהצליחו וגם היו כאלה שכשלו ונסגרו. לרוב העסקים שסגרתי או המיזמים שכשלו לא הייתה בכלל תכנית עבודה, אסטרטגיה או תכנית עסקית. היה שם רצון ותשוקה אבל תכנית לא ברורה ב-100%...זו הסיבה בדיוק למה נכשלתי. סליחה - צברתי עוד נסיון :-)

בדיוק כמו שאנחנו מאמינים כי הדרך לתוצאות גופניות / הרזייה / גוף שרירי או מעוצב טמונה בתכנון ובנייה של תכנית אימונים ובהיצמדות אליה, כך גם בעסק הפרטי שלנו. נהיה חייבים תכנית עסקית רגע לפני שפותחים את העסק לאימונים אישיים / קבוצתיים / סטודיו. באמצעות כתיבה של תכנית עבודה ותכנית עסקית מסודרת ונכונה אנו מגבשים את המודל העסקי, אסטרטגיות שונות ודרכי פעולה עליהן אנחנו לא תמיד חושבים… תוכלו להבין על תזרים וכמובן ללמוד כי שליטה על ההכנסות וההוצאות השוטפות הינה משמעותית ביותר ליציבות העסקית.

היתרון בבניית תכנית עסקית הינו ההסתכלות והראייה קדימה, לא רק לטווח הקצר. אנו בונים תחזית עסקית וכלכלית לשנה הקרובה ולא מסתכלים רק על מה שקורה 'היום' כפי שהרבה מאמנים ועסקים בתחילת דרכם טועים בענק (כך גם הייתי אני).

לאחר מכן נרצה לבחון את מיקומנו ביחס לשוק (שאר העסקים בסביבה) נבצע סקר שוק קטן שבאמצעותו נוכל לקבל מידע על השוק הדינאמי הסובב, על השירותים המוצעים בתחום האימון הקבוצתי סביבנו, מי הם המאמנים והעסקים המובילים באזור וכדומה. הרעיון ללמוד את השוק הוא לא בכדי להעתיק או לחקות אחרים אלא לשאוב השראה, לעשות את זה טוב ומיוחד יותר, והכי חשוב, הכי מיוחד עם ה-DNA שלנו.



4. תהיו קצת יותר מאנשי מקצוע מעולים

לא מספיק להיות רק אנשי מקצוע מעולים. הסוד להקמת עסק עצמאי של מאמן כושר אישי / מאמן כושר קבוצתי או סטודיו פרטי אינו טמון בלהיות מאמני כושר מצויינים, אלא גם בהיותכם אנשי עסקים. מה הכוונה? אני לא אשלח אתכם ללמוד מנהל עסקים בכדי ללמוד לנהל את העסק שלכם. אין צורך בכך. אבל מה כן? תצטרכו להבין וללמוד לעומק את כל ההיבטים העסקיים של הקמת עסק עצמאי, איך מנהלים אותו, איך מקימים אותו, איך מתמודדים עם אתגרים, ניהול תזרים, גבייה, תמחור, מכירות, שיווק, ועוד..אז איך אפשר לעשות זאת? אפשר לקרוא ספרים, להצטרף לקורסים וסדנאות שאני מעביר, או להגיע לפגישת ייעוץ בה אעשה לכם סדר בראש ובעיקר, אתן לכם מספר משימות לביצוע כדי להתקדם לקראת פתיחה. בשביל להצליח תהיו חייבים להיות מחוייבים לעצמכם ולעסק שלכם. חשבו תמיד על הפוטנציאל להצליח שקיים בכם.

כאן כמובן אני מזמין אתכם לתכנית הליווי "עסקים בכושר", תכנית הדגל שלי בה ניכנס לתהליך עבודה של 3 חודשים, נעשה בעסק הרבה סדר, נבין מה עובד ומה לא עובד, מה יותר רווחי ומה לא, נלמד קחת את העסק לרמה הבאה בכל מחלקות העסק (שיווק / שימור / מכירות / כספים), אתכנן יחד אתכם את האסטרטגיה ובעיקר אלמד אתכם איך לנהל ולהתנהל כבעלים של עסק בתחום הכושר.




5. דעו מה הייחודיות שלכם

למה דווקא אתם? אין לי בכלל ספק שאתם אנשי מקצוע מיוחדים. עצם קריאת כתבה זו והגעה לשורות אלה כבר מראה את הרצינות והרצון שלכם בעסק מצליח משלכם. עכשיו אשאל שאלה:

אתם יודעים להגיד בדיוק מה הייחודיות שלכם? במה אתם שונים מאחרים? אחת הטעויות הנפוצות ביותר אצל מאמני כושר ובעלי מועדוני פרימיום / סטודיו'ס היא להצהיר כי 'השירות שלהם מתאים ופונה לכל סוגי האוכלוסייה' ו'היחס שלהם הוא הכי אישי שיש'. עם יד על הלב...אני באמת מאמין לכם, אבל כולם אומרים את זה, כך שהלקוח הפוטנציאלי רואה בכם "כעוד" עסק לסקירת השוק שהוא עושה. ובסקר שוק כמו סקר שוק בוחרים בדרך כלל על פי מחיר (הדבר האחרון שאליו אתם חותרים כעסק בתחום הכושר).

וכמובן שיש לא מעט דרכים לנטרל את "השיח" סביב המחיר, הנה דוגמא אחת מיני רבים

שתוכלו לראות וליישם מהוידאו הבא בו אני מדבר על 'איך להפוך את המחיר לסטודיו ללא רלוונטי'




המפתח להצלחה עסקית הוא מציאת הבידול האישי של העסק וה-DNA שלכם. זה בדיוק מה שיעזור לכם להיות ממוקדים גם במסר השיווקי. בניגוד למחשבה 'אני מתאים לכלל האוכלוסייה', דווקא מציאת נישה ייחודית היא זו שתבליט אתכם ותוביל אליכם הרבה יותר לקוחות. באיזה תחום אתם מתמחים? נשים אחרי לידה? שיקום? הרזייה? ילדים? ספורטאים?

מה הקונספט שלכם? קבוצות קטנות / מסגרת מדרבנת / אימונים בשיטה ייחודית?

מה כל כך מיוחד באימונים / בסטודיו / בסיסטם שלכם?

אפשר כמובן להתמחות ביותר מתחום אחד, אבל עדיין חשוב למקד את הבידול (השוני) שלכם בכדי לא להיות עוד 'נותני שירות בתחום הכושר' בין ים נותני השירותים המוצעים סביב כל אחד מאיתנו.


רק הצלחה!


להצטרפות לקבוצה הסגורה של



לקבוצת ווטסאפ סגורה לעסקים בתחום הכושר והספורט






בהצלחה!

Comments


bottom of page