שוק ההכשרות של מדריכי כושר בישראל גדל בשנים האחרונות באופן משמעותי ומספר האנשים הבוחרים לקחת את התחביב ולהפוך אותו למקצוע רק גדל משנה לשנה. יש מגוון תחומים בהם ניתן לבחור החל מ: מדריכי חדר כושר, מחול אירובי, יוגה, מדריכי פילאטיס ועוד. התחום נמצא בעלייה מתמדת. מבין כל קורסי ההכשרה בישראל קורס מדריכי חדר כושר (על פי בתי הספר להכשרות מדריכים) הוא הקורס הפופולארי ביותר.
בין אתם מעסיקים מדריכי כושר אצלכם בסטודיו / מועדון או בין אם אתם מדריכים המחפשים עבודה, עשיתי קצת סדר בכל הנושא של השכר 'המקובל' או 'הממוצע' בשוק בשביל להבין את הכיוון ועל מה הוא מתבסס.
על פי האלגוריתם של אתר אולג'ובס המשלב מספר גורמים ביניהם שקלול המשכורות שהזינו עובדים הכוללים גם את שנות הניסיון: מאמני ספורט מרוויחים בממוצע 10,754 ש"ח בחודש.
ממה זה מורכב? ומה זה בכלל מאמן ספורט על פי הגדרתם?
מדריך / מדריכת חדר כושר
מדריך / מדריכת סטודיו
מדריך / מדריכת ריצה
מדריך / מדריכת פילאטיס
מדריך כושר גופני לקבוצות ספורט (כדורגל / כדורסל / טניס וכו').
מאמן / מאמנת כושר אישיים
מדריך כושר גופני לאוכלוסיות מיוחדות
מדריכי אומנויות לחימה
מדריכי ריקוד
אם נרד לרזולוציה קצת יותר עמוקה ונגדיר מה זה בכלל "מדריך כושר" הרי שמדובר למעשה באדם שקיבל הסמכה לעבוד כ"מדריך כושר גופני ובריאות" מטעם בתי ספר ומוסדות לימוד לתחום הספורט. בתי הספר השונים מספקים הסמכה ספציפית עם תכנית לימודים אחידה, שמהווה תנאי לקבלת תעודת מדריך / מדריכת כושר במגוון התחומים.
בישראל למעלה מ- 1000 אנשים לומדים בכל שנה בקורס מדריכי חדר כושר. הקורס הנו בפיקוח מנהל הספורט שאחראי על ההכשרות בקורסים המצוינים בחוק הספורט (אנטומיה, פיזיולוגיה של המאמץ, תורת האימון, תזונה ועוד).
חשוב להזכיר כי בקורסים שאינם מוזכרים בחוק הספורט אין נגיעה ואחריות למנהל הספורט בעניין כדוגמת: קורסי מדריכי קיקבוקס, מדריכים לריצות ארוכות, מדריכי ספינינג, פלדנקרייז ועוד.
שכר ממוצע של מדריכי הכושר
מרבית מדריכי הכושר הם עובדים עצמאיים הרשומים כעוסקים פטורים או מורשים (למעט מדריכי חדר כושר או במקומות שבחרו לשלם כנגד תלושי שכר).
השכר השעתי משתנה בהתאם לניסיון המדריך, לוותק, למוניטין שצבר ולמקצועיות.
כמה מרוויחים מדריכי כושר?
מדריכי חדר כושר מתחילים מרוויחים בחדר כושר בין 30 ש"ח ל-40 ש"ח לשעה.
מדריכי חדר כושר ותיקים מרוויחים סביב ה-50-60 שקלים לשעה שמגיעים יחד עם יותר אחריות, ניהול משמרות ולעתים גם ניהול מקצועי של המועדון.
מדריכי חדר כושר המעבירים אימונים אישיים (שכירים) - כשזה מדובר באימונים אישיים כאשר התשלום מועבר דרך מועדוני הכושר, השכר השעתי לאימון כושר אישי 1 על 1 נע בין 60 ל-100 שקלים לשעה (תלוי בוותק המדריך ובמועדון עצמו).
מאמני כושר אישיים (עצמאים) - המחירים נעים בממוצע סביב ה-120 ש"ח לשעה, כאשר ישנם מדריכים וותיקים יותר שגם גובים 150, 180 ואף בין 200 ל-300 ש"ח לשעת אימון.
במה זה תלוי? בוותק המדריך, בנסיון, בתוצאות שמספק ללקוחות, בביקוש ובמיקום הגאוגרפי בו מתקיים האימון (חדר כושר / סטודיו / בית הלקוח). חלק גובים את התשלום פר אימון וחלק מוכרים חבילות אימונים. בהמלצותיי למאמנים אני תמיד ממליץ על מכירת חבילות אימונים.
מדריכי סטודיו - השכר השעתי הממוצע נע בין 100 ל-150 ש"ח לשעת הדרכה בסטודיו. גם כאן יש מדריכים הדורשים 200 ש"ח ומעלה לאימון. איך נקבע את השכר השעתי של המדריך?
השכר השעתי נקבע על פי וותק המדריך, ביכולת של המדריך להחזיק שיעור, לסחוף אחריו קבוצה, להראות גידול במתאמנים ולייצר מעורבות גדולה גם בתוך המועדון ומחוצה לו. מדריכי סטודיו מגיעים בדרך כלל למספר שעות בודדות במועדון 1 בכל שבוע ומהסיבה הזו עובדים במספר מקומות במקביל או מייצרים פעילויות פרטיות בכדי לייצר הכנסה חודשית יציבה.
מי נמנה בהגדרה של מדריכי סטודיו?
מדריכים המעבירים אימונים פונקציונליים, קיקבוקס, מחול אירובי, יוגה, ריקוד, מדרגה, זומבה, פיטבול, פילאטיס מזרן, עיצוב וחיטוב ועוד.
מדריכי פילאטיס נחלקים לשניים:
מדריכי פילאטיס מזרן (בסטודיו לחוגים) ומדריכי פילאטיס מכשירים.
מדריכי פילאטיס מכשירים - השכר השעתי הממוצע נע בין 70 ל-100 ש"ח.
מדריכי פילאטיס מזרן - השכר השעתי הממוצע בין 120 ל-150 ש"ח לשעה.
ממה נובע ההבדל במחיר? מדריכי פילאטיס מזרן מלמדים בדרך כלל במרכזי חוגים / סטודיואים לאימונים או בחדרי כושר שם יקבלו מספר שעות בודדות בכל שבוע. לרוב יגיעו גם עבור שיעור או שניים ברציפות לכל היותר. כשזה מגיע לפילאטיס מכשירים המדריך/מדריכה מגיעים לאמן בקבוצה קטנה ואינטימית (בממוצע כ-5-10 מתאמנים) ובמרבית מכוני הפילאטיס מכשירים מאפשרים הגעה למשמרת מלאה של 4-5 שעות רצופות ולכן המחיר נמוך בהשוואה לתשלום שעתי לשיעורי פילאטיס מזרן המתקיימים בסטודיו לחוגים.
מדריכי אימוני אאוטדור - השכר השעתי דומה למדריכי סטודיו והוא נע בין 100 ל-150 ש"ח לאימון. גם כאן הדבר תלוי במספר גורמים כמו וותק המדריך, האזור אליו יצטרך להגיע (זמן נסיעה), כמות שיעורים שבועית וציוד (אם ישנו צורך לסחוב ציוד לפארק).
מי הם מדריכי האאוטדור?
מדריכי ריצה או מדריכי כושר המעבירים אימונים במגוון הסגנונות השונים.
כמה שעות מעבירים מדריכי כושר בכל חודש?
שאלה מצוינת שאין עליה תשובה חד משמעית. על פי אתר אולג'ובס שציינתי בתחילת הכתבה 'מדריכי ספורט' מרוויחים בממוצע 10,754 ש"ח בחודש. אני מכיר גם הרבה שמרוויחים 20,000 ש"ח (לא מדבר על בעלי מועדונים וסטודיו אלא על מדריכים פרילנסרים בלבד).
אם ניקח את השכר השעתי הממוצע של מדריכי סטודיו ומאמני כושר אישיים הרי שאלו יצטרכו להעביר 89 אימונים בכל חודש או אם תרצו, 3 וחצי אימונים בכל יום (לפי 25 ימים בחודש) כדי להגיע לשכר של 10,754 ש"ח בחודש.
אם ניקח את השכר השעתי הממוצע של מדריכי חדר כושר (חדשים וותיקים) שהוא 40 ש"ח בממוצע לשעה הרי שיצטרכו להעביר 268 שעות בחודש כדי להגיע לשכר הזה (10 שעות בממוצע בכל יום). ישנה אפשרות נוספת למדריכי חדר כושר המורכבת מ-201 שעות עבודה במקום 268 שעות: עבודה של 134 שעות בהדרכת חדר כושר (לפי 22 ימי עבודה -ראשון עד חמישי) ואת זה יצטרכו לשלב עם 67 אימונים אישיים בכל חודש (לפי 80 ש"ח לאימון המשולם דרך המועדון) שזה קצת יותר מ-2 וחצי אימונים אישיים בכל יום (בחלוקה ל-25 ימים).
אם ניקח את השכר השעתי הממוצע של מאמני כושר אישיים (פרטיים) שהוא 120 ש"ח לצורך הדוגמא (בדומה לשכר השעתי הממוצע בסטודיו) הרי שגם כאן יצטרכו להעביר 89 אימונים בכל חודש או אם תרצו, 3 וחצי אימונים בכל יום (לפי 25 ימים בחודש) כדי להגיע לשכר הזה.
המלצה לסיום לבעלי עסקים - מעסיקים
שלמו שכר שעתי על פי מה שהעסק שלכם מסוגל לשלם. תשלום גבוה מהרגיל שלא יושב על המספרים של העסק עלול להוביל את העסק לכדור שלג תזרימי שלילי ולקריסה.
שלמו הוגן על פי היכולות שלכם ובמקביל תנו תמיד ערך מוסף לצד השני ששווה הרבה יותר מכסף. ערך מוסף בדמות הכשרות, כלים, מוטיבציה וחזון עסקי שהמדריך יוכל להרגיש שהוא חלק ממשהו הרבה יותר גדול מ"רק" מקום שבאים להדריך בו והולכים. חלק ממשפחה ומקהילת ספורט ואורח חיים בריא אמיתית.
המלצה לסיום: למדריכים חדשים
אם נכנסתם לתחום לאחרונה - אז קודם כל מזל טוב!
אם אסתכל על תחילת דרכי כמאמן בחדר כושר אי שם בשנת 2000 הרי ש-20 השקלים לשעה שקיבלתי באותם ימים היו שכר הלימוד הכי טוב שקיבלתי. היום אני מבין שהייתי מוכן אפילו לעבוד בחינם.
הכלים ואלפי שעות הניסיון שצברתי גרמו לי להיות באותם ימים מאמן כושר אישי מאוד מבוקש שמעביר 10 אימונים אישיים ביום ועם רשימות המתנה. אין מחיר לנסיון. אם אתם מאמנים שנמצאים בתחילת הדרך (שנה-שנתיים ראשונות), המתנה הכי טובה שאפשר לקבל היא לא כסף...אלא שעות אימון...להרגיש את רצפת המועדון...והרבה.
יש לכם שאלה? צריכים עזרה עם העסק שלכם?
להצטרפות לקבוצה הסגורה של
לקבוצת ווטסאפ סגורה לעסקים בתחום הכושר והספורט
Comments