לכל סטודיו יש הוצאות. לחלק יותר ולחלק פחות. הוצאות שכירות, ארנונה, חשמל, ביטוחים, מערכות ניהול, עובדים, מאמנים ועוד...
ריכוז כל הוצאות העסק יכול לעשות לנו סדר בתמחור ובבדיקת כדאיות להפעלה של כל שעה בסטודיו.
איך מתחילים?
רגע לפני שמתמחרים את השירותים שלכם בסטודיו, חשוב להבין: כמה עולה לכם בכלל להפעיל כל שעה?
אם נדע כמה עולה לנו להפעיל כל שעה, נדע במדוייק כמה לגבות, ומה תהיה נקודת האיזון של כמות האנשים בכל שיעור (כמות לקוחות משלמים שמהווים את הנקודה בה אנחנו לא מרוויחים ולא מפסידים) ובסך הכל הכללי, נהיה בוודאות עסקית טובה יותר.
בשביל שנוכל לרדת עוד קצת לרזולוציות עמוקות בהן נחשב את עלות הפעלת שעה אחת בסטודיו הכנתי לכם מחשבון מוכן להורדה, רק להזין מספרים ומקבלים את עלות ההפעלה של שעה אחת בסטודיו.
המחשבון לוקח למעשה את כל ההוצאות של הסטודיו ומחלק במספר השעות הפעילות בכל שבוע וחודש.
החלוקה לא תתבצע על סך השעות העומדות לרשותכם (שזה בפועל 168 שעות בשבוע) אלא התחשיב יתבצע לפי כמות השעות השבועיות הפעילות.
בעולם הסטודיואים מספר השעות המנוצלות בכל יום נעים בממוצע בין 5 עד 8 שעות ביום.
דוגמאות להבנת המחשבון
במחשבון שלפניכם עליכם יהיה להזין את מספר השעות המנוצלות בסטודיו בכל שבוע ואת סך הוצאות העסק (שכירות / ארנונה / חשמל / מערכות ניהול / עובדים ועוד).
אם לדוגמא במחשבון קיבלתם את המספר 200 המייצג את שעת הפעלת הסטודיו שלכם (200 ש"ח לשעה) ונניח כי לקוח ממוצע משלם 300 ש"ח לחודש עבור 2 כניסות בשבוע (8 כניסות בחודש) הרי שכניסה בודדת מחושבת לפי 37.5 ש"ח.
במקרה כזה נצטרך 5.3 לקוחות בכל שיעור רק כדי שנכסה את עלויות השעה, כך שאפשר לומר כי החל מהלקוח השישי העסק יתחיל להרוויח כסף.
אם הקבוצות שלכם קטנות (6-8 אנשים) ואתם גובים את הסכומים הללו (300-350 ש"ח עבור 2 אימונים בכל שבוע) הרי שהיתכנות כלכלית אין כאן ויש לחשב מסלול מחדש.
זה המקום להבין את המספרים, לעשות חישוב מחדש ולתמחר את הפעילות כך שתהיה רווחית.
יש לכם שאלה? צריכים עזרה עם העסק שלכם?
להצטרפות לקבוצה הסגורה שלי
לקבוצת ווטסאפ סגורה לעסקים בלבד בתחום הכושר והספורט
Comments