top of page
מגזין עסקים בכושר
תמונת הסופר/תשי אלנקרי

לייצר תכנית כושר דיגיטלית ב-10 צעדים

רוצים להשיק מוצר או שירות לאימוני כושר דיגיטאליים ולא בטוחים מאיפה בדיוק להתחיל? בכתבה הבאה עשיתי קצת סדר ופירקתי את עשרת הצעדים שתצטרכו לעשות משלב החלום עד לשלב של מוצר דיגיטלי לאימוני כושר משלכם.




למה לי בכלל מוצר כושר דיגיטלי?


לפני שנתחיל, הבהרה: כשאני מתכוון למוצר כושר דיגיטלי אין הכוונה לשירות של אימוני כושר אונליין בלייב (בזום או פייסבוק לייב) אלא מוצר שתוכנן ונוצר מראש, נארז, עלה לאתר ולאחר מכן נמכר ללא קשר לכמות הזמן שישקיע בעל העסק בהעברת שיעורים.



אז יש הרבה סיבות למה כן, הנה רק חלק קטן:


- יצירת מרכזי רווח נוספים לעסק.

- מענה לצורך של התקופה

- לשמור על רלוונטיות בפני הלקוחות הקיימים והפוטנציאליים.

- לשמור עצמנו בתודעה.

- לשכפל את הזמן האישי - לגעת ביותר אנשים מרחוק.



אז בואו נפשיל שרוולים ונתחיל!


שלב ראשון - מטרת התכנית וקהל היעד


בשלב זה תצטרכו להחליט מה המטרה של הקורס או של התכנית החדשה ומי קהל היעד אליו תרצו לפנות. לדוגמא: מטרת התכנית הדיגיטלית שאני מתכנן לייצר היא לגרום לאנשים להתמיד בספורט, לאהוב את התהליך, לשנות הרגלי אורח חיים בריא ולרדת במשקל תוך 6 שבועות. כאן תשאלו את עצמכם את השאלות הבאות: מי קהל היעד שאני רוצה? מי קהל היעד שאני חושב שיוכל להתחבר לתכנים שלי?




שלב שני - מציאת הייחודיות ובניית הפורמט

בשלב זה תצטרכו למצוא ייחודיות בתכנית שאתם הולכים להציע (אחרי הכל יש מיליון סרטונים, אפליקציות וקורסים דיגיטאליים שם בחוץ בתחום הכושר). משהו ייחודי, זה משהו שמאפיין אתכם שאינו רק כולל אימונים. האימונים הם רק חלק קטן בתוך הדבר הזה. בואו ניקח לדוגמא תכנית שבניתי עם לקוחה לאחרונה.


הבעיה: בעקבות העלייה בתחלואה, אנשים רבים חוששים להגיע לאימונים במקום סגור בגלל החשש להדבקה. יחד עם זאת, לקוחות נכנסים לבידוד ללא הפסקה וסגר כמעט תמיד מרחף מעל ראשנו.

הפתרון:


תכנית: רואים 6/6 לתוצאות. תכנית כושר ותזונה דיגיטלית למשך 6 שבועות, כאשר בכל שבוע יש אתגר חדש באימונים ובתזונה (במטרה להטמיע הרגלים חדשים).


שימו לב לזה: 6 שבועות – 6 אתגרים (כאשר כל אתגר הוא שלב בפני עצמו). במסגרת התכנית כללנו 3 אימונים בשבוע בני 20 דקות כל אחד, אתגר שבועי, תזונה, קבוצת ווטס אפ סגורה לדרבון ובקרה ועוד...

זוהי רק דוגמא אחת של ייחודיות של בניית פורמט שכל אחד יכול לאמץ, לבנות וליצוק תחת ה-DNA האישי.


שלב שלישי- תכנון תוכן


אם לדוגמא החלטתם ללכת על תכנית של 28 ימים של אימונים עם 3 אימונים בכל שבוע, אזי שתצטרכו לכתוב 12 סוגי אימונים שונים (לא ממליץ לייצר רק 3 אימונים שונים לכל שבוע אלא להכניס מגוון אימונים ועם תלבושות שונות).

שלב רביעי - זמנים / תרגילים / אביזרים

כמה זמן נמשך כל אימון? 30 דקות? 20 דקות? כמה תרגילים? כמה חזרות? משקל גוף? אביזרים נוספים? כמה זמן מנוחה בין התרגילים והסטים? סופר סטים?



שלב חמישי - כתיבת התוכן ומערכי האימון

זה הזמן לכתוב את התרגילים, הסדר שלהם, משך הזמן וכו...זה המקום בו אנו פותחים טבלת אקסל ומתחילים לשבץ הכל בתוכה, משמות התרגילים, כמות החזרות או משך הזמן לכל תרגיל, סדר התרגילים וכו...מנסיון, ביום אחד אפשר לשבת ולכתוב את הכל.





שלב שישי - צילומים



קודם כל צריך להחליט 3 דברים עיקריים: איך מצלמים (צלם מקצועי / צילום עצמי) התקציב שלנו לפרוייקט / לוחות זמנים לביצוע. אם אין תקציב ניתן לעשות זאת במצלמה פרטית איכותית ואפילו דרך הסמרטפון, אבל חשוב ביותר להקפיד על מצלמה טובה, על סאונד טוב (מיקרופון נק / דש), תאורה טובה (מול חלון או תוספת תאורה חיצונית) ועריכות (פתיח / סגיר / הוספת טיימר / שם תרגיל).





ליוויתי לא מעט פרוייקטים שצולמו במצלמת טלפון (ויצאו לא רע בכלל) ולא מעט שצולמו על ידי צלם מקצועי ויצאו 'וואוו'. עלות של חברת צילום לפרוייקט כזה (דוגמא מטה 👇), עבור צילומים ועריכות בלבד הוא 5,000-10,000 ש"ח לפרוייקט צילום כזה.

בואו ניקח לדוגמא פרוייקט במסגרתו תרצו לצלם 12 שיעורים של 30 דקות כל אחד (מנסיון) תצטרכו לדעתי 3 עד 3 וחצי ימי צילומים (6-8 שעות ביום). אם לדוגמא נרד ל-15 דקות כל אימון במקום 30 דקות אזי שנצליח לצמצם את ימי הצילומים ליום וחצי מקסימום שניים. תוסיפו לזה עריכות של עשרות שעות וזה בקלות מסתכם בכמה אלפי שקלים מבלי שהכללנו את עלות הפלטפורמה המארחת ואת העלות לאחסון קבצי הוידאו. מנסיוני, אפשר לייצר מוצר דיגיטלי ב-3000 ש"ח, ב-5000 ש"ח או ב-10,000 ש"ח ומעלה. לכל אחד מאלו יש פלוסים ומינוסים שצריך לקחת בחשבון. לכן, יש להחליט על תקציב לפרוייקט ובהתאם לצרוך את שאר השירותים.

שלב שביעי – החלטה בנוגע לפלטפורמה מארחת



את כל הצילומים אנחנו רוצים לשים בפלטפורמה סגורה ולחבר את כל האינטגרציות השונות שיאפשרו לאנשים להעביר אמצעי תשלום / להיכנס עם קוד אישי / לראות את סדר האימונים וכו


האופציות למערכות:


1. לבנות אתר תדמית יפה ובו לכלול ספריית תוכן בהתאם לתכנית שיצרתם. שלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם דוגמא חיה ישירות לווטסאפ עם קוד כניסה אישי וכו'...


אתר משלכם עם מערכת עצמאית אינו תלוי באף אחד גורם אחר והמחיר יכול לנוע בין 3000 ל-6000 ₪ בממוצע (תלוי בפונקציות שרוצים להטמיע באתר).

2. אפשר לוותר על בניית אתר ולהתלבש על מערכות קיימות שאפשר לבנות עליהם את הקורס כמו למשל:


סקולר של רב מסר


שלח מסר


Webcourse



אלו מערכות בתשלום חודשי שהמחיר יכול לנוע בין 100 ל-200 שקלים בחודש ממוצע (כ-1200 עד 2400 שקל בשנה).

גם כאן, ניתן לעשות לייצר את כל הדבר באופן עצמאי (לעלות את הסרטונים לפלטפורמה המאחסנת, לחבר את מערכת הסליקה, להחליט על סדר הסרטונים ועוד...) או לתת לחברה עצמאית לעשות את זה עבורכם.



שלב שמיני - אחסון קבצי הוידאו



אז הקמתם אתר או השתמשתם בפלטפורמה חיצונית לאירוח קורס דיגיטלי, עכשיו תצטרכו לבחור בפלטפרומה שבה תצטרכו לארח את סרטוני הוידאו. מכיוון שמדובר בסרטונים ארוכים / כבדים תהיו חייבים לבחור בפלטפורמת אירוח חיצונית כמו VIMEO, Vidello, wistia שגם עשויות לעלות לכם בין כמה מאות לכמה אלפי שקלים בכל שנה רק כדי שהקבצים שלכם יאוחסנו.





החיסרון: ברגע שעשיתם מנוי, אין דרך חזרה (יש אבל היא קצת בעייתית), כנראה שתמשיכו איתם עד שהקורס או השירות שלכם יירד מהאוויר.


היתרון: אין פרסומות / נטען במהירות / מראה נקי ואלגנטי לוידאו עצמו.



ומה עם אפשרות חינמית?


ניתן להשתמש ביוטיוב כפלטפורמה מאחסנת ללא תשלום אך חשוב לסגור כל קובץ (בהגדרות ההעלאה) כך שלא יהיה נגיש לחיפוש ביוטיוב או ברשת בכלל.


החיסרון: מציג פרסומות של מפרסמי יוטיוב / המלצות לסרטונים וכל מה שיש ליוטיוב להציע.


היתרון: חינם. מאפשר לעלות אינספור קבצים.




שלב תשיעי - בניית קהילה





רגע לפני שאתם יוצאים עם שיווק המוצר, אני מציע לעצור ולחשוב איך אתם הולכים להדביק את הקהל שיקנה מכם, לגרום לו להתמיד וגם לראות תוצאות. ידוע היום כבר כי אנשים לא רק קונים אימונים, הם קונים תמיכה, דרבון, מסגרת, אורח חיים, שייכות וקהילה. בשביל שאנשים באמת יוכלו לראות תוצאות מהמוצר שלכם, תצטרכו לתת הרבה יותר מאשר רק אימונים מוקלטים אלא גם חלק מהדברים הבאים:


מפגש שבועי מעצים עם הרצאה / שיחה, בקרה שבועית של בדיקת משקל / היקפים (מייצר מחוייבות מצד הלקוחות), מתן טיפים שבועיים בנושאים השונים, תפריט תזונתי (אישי / כללי) מענה יומי על אתגרים שצצים בדרך / שיתופי פעולה עם עסקים משלימים ועוד...את כל אלו אפשר לנהל דרך קהילה סגורה בפייסבוק או בווטסאפ ולתת גישה אך ורק למצטרפים. מה שיקרה בפועל זה שהם לא רק ירכשו אימונים - הם יקנו מסגרת ומעטפת שלמה של כושר ואורח חיים בריא.






שלב עשירי - תמחור, שיווק ומכירת המוצר


מה המוצר שלכם פותר? למי הוא עוזר? האם להציע ללקוחות הקיימים? לחברים של לקוחות? לקוחות חדשים? כמה הוא יעלה? איך משלמים? ומה המסר השיווקי?


רגע לפני שהמוצר שלכם באוויר חייבים לתכנן את כל אלו. ראשית, החליטו על המסלולים ועל המחיר אותו תרצו לגבות עבור המוצר / השירות שלכם. שנית, החליטו על אסטרטגיית השיווק. יש מוצרים שעשינו שכל ייעודם היה לתת פתרון ללקוחות מבודדים של המועדון (תכניות של 14 יום למשל) ולכן לא השקענו בשיווק אלא ראינו בזה כמוצר שימור, יש מוצרים שמטרתם להימכר כמוצרים משלימים ללקוחות קיימים (אז בונים תכנון שיווקי פנימי) ולעומת זאת יש מוצרים דיגיטליים שמטרתם להימכר לכולם (ללקוחות קיימים, חברים ולקוחות חדשים ופוטנציאליים). מוצרים מהסוג הזה צריכים לקבל חשיפה של אלפים ועשרות אלפים בשביל להימכר.





אז איך מגיעים למאות או אלפי אנשים? המדיה החברתית היא קרקע נהדרת להתחיל ממנה. אני תמיד אוהב להתחיל מהמעגל הפנימי של הלקוחות, הקהל שעוקב, משם להמשיך לחברים של חברים ואז להגדיל לקהל חדש על פי טרגוט של קהל יעד ספציפי / אזור גאוגרפי / תחומי עניין וכו'...את זה אני ממליץ וודאי לעשות בפרסום ממומן, לבנות תקציב, ולבנות יעדים לעלות רכישת לקוח בודד.

הדבר השלישי הוא מעמד המכירה. האם המכירה תהיה רק באונליין בסליקה? האם אפשר לשוחח טלפונית לפני? איך משלמים? האם יש בונוסים / הטבות שוות למצטרפים? איך מתמודדים עם מתלבטים? מכיוון שמדובר בעסק לכל דבר, גם כאן חייבים לקבל החלטות בנוגע לתסריטים האפשריים והדרך אותה יעבור הלקוח משלב ההתעניינות עד שלב הסגירה.




רוצים להקים קורס או שירות של אימוני כושר דיגיטליים? יש לכם שאלה? לחצו כאן ובואו לווטסאפ שלי.



להצטרפות לקבוצה הסגורה



לקבוצת ווטסאפ סגורה לעסקים בתחום הכושר והספורט

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page